Search

Blog

Beauty Makeup Artistry / Cursuri de Make-up  / Cum realizăm un machiaj de seară impecabil
Machiaj de seara impecabil - Curs Makeup Beauty Makeup Artistry

Cum realizăm un machiaj de seară impecabil

Îți dorești să realizezi un machiaj de seara impecabil? Sunt câteva principii pe care orice pasionată de makeup ar trebui să le știe. Dacă ai ajuns pe aici, înseamnă că și tu te numeri printre ele. Dacă vei începe să urmezi oricare dintre cursurile Beauty Makeup Artistry, nici măcar un secret în ceea ce privește machiajul de seară nu va rămâne nedescoperit.

Până să începi aceste cursuri, noi îți vom prezenta câteva dintre principiile de bază. Probabil ai încercat și tu să realizezi pentru tine sau pentru o prietenă, cel puțin o dată, un machiaj de seară. Pentru ca acesta să fie considerat unul impecabil trebuie să treacă inclusiv prin testul timpului. Ai nevoie de anumite produse de machiaj pentru a avea cu adevărat o apariție impecabilă la o petrecere sau la un eveniment. De multe ori, câteva tehnici de machiaj pentru începători fac diferența!

Iată care sunt pașii pentru a face senzație la orice petrecere sau eveniment. Rețeta care îți poate aduce mii de aprecieri pe Instagram este una simplă:

1. Ai grijă de tenul tău!

Cel mai probabil ai anumite produse de îngrijire a tenului pe care le folosești în fiecare zi. Atunci când vrei să începi machiajul de seară este recomandat să-ți pregătești tenul: curăță-l, tonifică-l, hidratează-l. Folosește demachiantul tău preferat. Masează bine pielea și apoi pulverizează loțiune tonică. La final lasă-te răsfățată cu un ser cu acid hialuronic.

2. Realizează baza viitorului tău machiaj!

Pentru ca makeup-ul tău să reziste ore întregi, următorul pas este să aplici o bază de machiaj. Aceasta te va ajuta enorm să acoperi micile imperfecțiuni ale pielii și o va proteja de factorii externi. Aplică și întinde într-un mod egal pe întreaga suprafață a feței. Poți să folosești un burețel pentru machiaj sau chiar mâna.

Sfat #1: Dacă tenul tău are tendința să se înroșească, încearcă o bază de machiaj de culoare verde. Această nuanță va ascunde roșeața și astfel te vei putea bucura de o culoare naturală și maculată a tenului. Dacă vrei un aspect glam, nu ezita să folosești o bază de machiaj iluminatoare. Textura sa fluidă o face ușor de aplicat, iar rezultatul final va fi unul incredibil.

Sfat #2: Achiziționează mai multe tipuri de baze de machiaj, chiar dacă scopul este să le folosești doar pentru tenul tău. Vei putea să le aplici în funcție de cât de mult dorești să țină machiajul, în funcție de eveniment, dar și în funcție de aspectul tenului din acel moment. Fii mereu pregătită cu produsele de machiaj ideale, indiferent de circumstanțe!

3. Aplică fondul de ten și corectează imperfecțiunile!

Fondul de ten este unul dintre cele mai folosite produse de machiaj. Multe femei se confruntă cu problema fondului de ten: care este nuanța și textura cea mai potrivită pentru mine?

Când vrei să alegi fondul de ten ideal pentru un machiaj de seară trebuie să ții cont de:

– tipul de acoperire: Pentru evenimente, când machiajul trebuie să fie unul rezistent și bine realizat, poți să optezi pentru un fond de ten cu acoperire mare sau chiar un fond de ten cu acoperire extremă;

– nuanța fondului de ten: Poți să verifici nuanța unui fond de ten la încheietura mâinii, pe gât sau pe linia mandibulei. Dacă nu vrei să aplici direct un fond de ten, folosește o folie transparentă.

– tenta fondului de ten (undertone): Sunt mai multe metode care te pot ajuta să găsești acel undertone care va da strălucire machiajului tău. Spre exemplu, poți să te uiți la culoarea venelor tale de la încheietura mânii. Dacă venele par albastre sau violet, atunci ai subtonul rece, iar fondul de ten ar trebui să aibă o nuanță neutră, fără galben. Dacă venele sunt cu tentă de verde, atunci ai un subton cald, iar dacă nu ești sigură, atunci ai putea avea un ten cu subton neutru.

Sfat: Nu uita că fondul de ten se schimbă odată cu tenul tău. Trecerea de la un anotimp rece la unul cald și invers poate modifica nuanțele!

La final, după ce ai aplicat fondul de ten, folosește un corector care să înlăture micile imperfecțiuni.

4. Machiajul ochilor

Începe cu un primer pentru ochi. Acesta te va ajuta să fixezi cât mai bine toți pigmenți pe care îi vei pune. Apoi, poate fi un moment în care dai drumul creativității și îmbini mai multe farduri de ochi pentru a crea nuanțe și umbre. Poți alege dintre nuanțele nude iconice ale Paletei HowTo sau fardurile Wonderland!

Nu uita de gene și de sprâncene! Aspectul acestora este important în imaginea finală pe care o vei avea.

Sfat: Pentru gene fermecătoare, apelează cu încredere măcar pentru o seară la o pereche de gene false.

5. Realizează conturul final al machiajului tău de seară

Joacă-te cu pudra și finalizează întregul machiaj cu un ruj strălucitor.

Aici fiecare poate să decidă în ce direcție vrea să meargă cu machiajul, ce metodă vrea să folosească pentru a ieși din anonimat. Spre exemplu, poți aplica contouring pentru un aspect senzual și gingaș sau îți poți accentua buzele foarte mult print-o nuanță neobișnuită.

Sfat: Dacă și tu adori să schimbi nuanțele rujurilor în funcție de eveniment, starea de spirit și ținuta ta, atunci îți recomandăm o paletă cu rujuri sau glossuri. Astfel vei avea întotdeauna de unde să alegi.

6. Fixează machiajul

În cele din urmă, aplică un spray fixator și bucură-te de o seară reușită grație unui look senzațional!

 

Urmărește-ne în continuare pentru alte articole despre machiaj și informații despre cursuri!

Leave a Reply