Search

Blog

Machiaj-de-zi

Tehnici pentru un machiaj de zi rapid

O mulțime de doamne și domnișoară poartă machiaj de zi în mod obișnuit. Cel mai probabil te numeri și tu printre acestea, dacă ai ajung să citești acest articol. Dacă machiajul este pentru tine o pasiune, un hobby, un lucru pe care vrei să îl îmbunătățești sau visezi la o carieră de makeup artist, atunci ai ajuns în locul potrivit. Poți oricând să te înscrii la cursurile Beauty Makeup Artistry pentru a nu rămâne nici măcar un secret nedescoperit în ceea ce privește arta machiajului, inclusiv makeup-ul de zi.

Mai jos vei afla câteva principii de bază în ceea ce privește machiajul de zi. În primul rând, ar trebui să ne gândim la scopul pentru care persoanele de sex feminin apelează la această modalitate de a-și aranja look-ul. Makeup artiștii Beauty Makeup Artistry s-au gândit la câteva motive pentru care clientele se machiază în fiecare zi și nu folosesc doar un machiajul de zi, când au un eveniment special:

  • Machiajul de zi te face să fii mai încrezătoare, mai fresh indiferent de orele dormite (sau nu), mai puternică;
  • Machiajul de zi te lasă să-ți dezvolți latura artistică și te ajută să-ți exprimi stilul mai bine;
  • Machiajul de zi îți protejează tenul de factorii externi, inclusiv praf.

În continuare, vom descoperi împreună câteva tehnici pentru a realiza un machiaj de zi:

#Rapid;
#Rezistent;
#Reconfortant.

1. Începe cu un moment de răsfăț pentru tenul tău!

Este seară și ai ajuns acasă? Un lucru pe care trebuie neapărat să-l faci înainte să adormi este ritualul se seară: demachiere, tonifiere, hidratare. Poți chiar folosi anumite tratamente cu seruri sau creme care să-ți rezolve anumite probleme care mai apar la nivelul pielii (ten gras, coșuri, ten uscat etc.). Dar dimineața, când începi să te machiezi pentru zi, trebuie să începi tot cu demachierea și cu o loțiune tonică. Astfel îți vei curăța tenul de toate impuritățile.

După ce te asiguri că tenul tău a primit tratamentul pe care îl merită, poți începe să aplici uniform un primer. Chiar dacă este un machiaj de zi, ai nevoie să fie rezistent pe tot parcursul activităților pe care le-ai planificat. Deci nu neglija baza de machiaj.

Sfat #1: Dacă ai pielea sensibilă și vrei să eviți uscarea tenului, folosește o loțiune tonică revigorantă, cu un conținut redus de alcool. Dacă ai o predispoziție pentru tenul acneeic, atunci alege o loțiune tonică astringentă, cu un conținut mai ridicat de alcool.

Sfat #2: Orice makeup artist bun folosește un primer înainte de a aplica machiajul propriu-zis. Astfel că, pentru a avea un machiaj de zi rapid și impecabil, urmează-ne acest mic sfat și folosește o bază de machiaj. Vei vedea că întregul proces de machiere va dura puțin deoarece produsele de makeup se vor aplica ușor, fără probleme. Poți achiziționa, spre exemplu, o bază pentru machiaj Piersică de la SLA Paris. Aceasta stabilește nivelul de hidratare al epidermei și oferă o durată îndelungată machiajului.

Sfat #3: Este vară și vei petrece mult timp afară? Dacă tenul tău este deschis la culoare și mai sensibil, nu omite crema de protecție UV, dacă restul produselor de machiaj pe care le folosești nu au așa ceva.

2. Aplică BB Cream sau fond de ten

Este o mare provocare pentru toate doamnele și domnișoarele să găsească fondul de ten perfect pentru că trebuie să ținem cont de culoarea pielii, de tonul acesteia, de umbre, de tipul de piele etc. Dacă vrei să ai un aspect mai natural, pentru uz zilnic recomandăm BB Cream. Cele de la SLA Paris includ și protecția solară (SPF20). De asemenea, au funcții hidratante și antioxidante. Acestea nu au acoperire mare de acțiune, deci dacă ai nevoie să corectezi probleme de la nivelul tenului, apelează la un fond de ten.

Sfat: Pentru un aspect uniform și pentru a evita folosirea excesivă a produselor de machiaj (fie că ne referim la BB Cream, fie la fond de ten), nu se recomandă utilizarea degetelor pentru aplicat. Riști să rămâi cu urme de machiaj de față. Nici un burețel pentru machiaj nu este tocmai ideal deoarece mănâncă mult produs și poate lăsa urme. Pentru un machiaj de zi profesional, alege o pensulă de la Roubloff. Spre exemplu, această pensulă pentru fond de ten și baze este ideală, cum spune și numele, atât pentru aplicarea primer-ului, când și a fundației (fond de ten sau BB cream). Poți să o folosești cu produse de machiaj cremoase.

3. Corectează mici imperfecțiuni

Am spus mai devreme că unul dintre motivele pentru care doamnele și domnișoarele preferă să folosească machiaj în fiecare zi este faptul că se poți simți și pot arăta fresh. Așadar, un anticearcăn va ascunde faptul că ai lucrat până târziu cu o seară în urmă sau că ai fost la o petrecere chiar în timpul săptămânii. Makeup artiștii Beauty Makeup Artistry recomandă un anticearcăn marca Perfect Glow (disponibil în trei nuanțe: Light Beige, Medium Beige, Dark Beige).

Sfat: Alege un anticearcăn portivit pentru tenul tău exact cum procedezi și cu fondul de ten.

4. Adaugă pudră și culoare

Fixează machiajul și oferă-i o durată mai lungă cu o pudră SLA Paris. Folosește o pensulă Roubloff pentru a pudra ușor fruntea, obraji, nasul și bărbia.

Finalizează machiajul feței cu un blush. Aplică într-o cantitate cât mai mică pigment de culoare. Acesta va oferi un ton tenului, pentru un aspect cât mai natural.

Sfat: Dacă ai tenul deschis, alege un blush rozaliu, cât mai apropiat de nuanța ta naturală. Aplică doar pe pomeți un strat subțire, pentru o strălucire sănătoasă!

5. Machiajul ochilor

Este o diferență majoră în modul în care arată machiajul de zi al ochilor și machiajul de seară. Întotdeauna alege culori apropiate cu nuanța ta naturală sau încearcă nuanțe deschise, pastelate.

Începe cu un primer pentru ochi, care va ajuta la fixarea următoarelor produse de machiaj. Acesta ar trebui să fie în același ton cu baza de machiaj pe care ai folosit-o pentru ten. Folosește o pensulă plată pentru baze cremoase. Dacă vei aplica direct cu mâna riști să strici machiajul pe care deja l-ai realizat la nivelul feței sau să creezi discrepanțe în modul în care este aplicat machiajul.

Alege o paletă de culoare asemănătoare cu tenul tău. Poți adăuga o nuanță de roz pastelată pe pleoape. Ideea care stă în spatele unui machiaj de zi reușit este faptul că la nivelul ochilor nu se observă un pigment pronunțat. Achiziționează paleta Howto de la SLA Paris pentru 10 farduri în nuanțe iconice, adaptate atât pentru machiajul de zi, cât și pentru cel de seară.

Sfat: Dacă vei pune 2 sau 3 nuanțe pe pleoape, începe de la cel mai deschis la cel mai închis și estompează bine cu o pensulă Roubloff. La final aplică un eyeliner.

6. Buzele

Folosește un gloss sau un ruj într-o culoare deschisă, pastelată sau nude. Dacă îți dorești neapărat să conturezi buzele, nu aplica un creion de buze prea pronunțat față de restul machiajului.

Sfat: Poartă cu tine oriunde rujul sau gloss-ul. Iar dacă ai probleme cu buzele crăpate, nu uita ca seara să aplici un ser pentru hidratare și regenerare.

 

Iar pentru ca machiajul să fie cu adevărat gata, zâmbește! Cel mai frumos look este unul al unei doamne sau al unei domnișoare care se simte frumoasă și încrezătoare. Iată că ți-am dezvăluit cum se realizează un machiaj profesional pas cu pas, care poate fi purtat zi de zi. Dacă îți dorești să înveți mai multe tehnici și trucuri sau să testezi, aplică la Școala Beauty Makeup Artistry.

Leave a Reply